Danas isplata subvencija kamate za stambene kredite

Created | By: freeradio | January 11, 2023
Danas isplata subvencija kamate za stambene kredite

Iz budžeta grada Prijedora danas počinje isplata subvencija kamata za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove na tekuće račune korisnika, najavio je Dragan Vučenović iz Gradske uprave Prijedor.
On je naveo da je putem javnog konkursa za 2022. godinu zaprimljeno 96 zahtjeva, od kojih je 95 odobreno, dok jedan nije ispunjavao uslove pravilnika, a za ove namjene u budžetu grada planirano 80.000 KM.

“Cilj programa je stvaranje uslova za ostanak mladih u Republici Srpskoj i gradu Prijedoru i pružanje podrške razvoju porodice kroz omogućavanje što povoljnijih uslova za stambeno zbrinjavanje”, rekao je Vučenović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da grad Prijedor od 2019. realizuje program subvencije kamatne stope za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u visini od jednog procentnog poena kamate i da su do danas odobrena ukupno 223 zahtjeva.

Vučenović je dodao da, osim ovog programa, grad nastavlja i druge vidove podrške mladim i mladim bračnim parovima kao što su dodjela sredstava za novorođeno dijete, vantjelesnu oplodnju, stipendije, omladinske projekte, Ponosne kartice Republike Srpske i drugo.

Srna

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017