27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorDanas isplata podsticaja za mineralna đubriva i farmu koka nosilja

Danas isplata podsticaja za mineralna đubriva i farmu koka nosilja

Iz budžeta grada Prijedora danas će biti isplaćeno 330.000 KM podsticaja za nabavku mineralnih đubriva i 4.000 KM podsticaja za farmu koka nosilja, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Danijel Egić.
Egić je naveo da je broj korisnika podsticaja za mineralna đubriva sa lanjskih 540 povećan na ovogodišnjih 870, da je i iznos sredstava za trećinu veći nego lani i da se isplaćuje maksimalnih 30 odsto, budući da je pravilnikom predviđeno do 30 odsto, u zavisnosti od mogućnosti budžeta.

“Naša sela nisu tako mrtva kao što postoji privid. Poljoprivredna proizvdonja se odvija i na povećanom nivou, jer cifre govore tako. Matematika je egzaktna. Mi imamo povećanja na svim budžetskim stavkama, osim proizvodnje na otvorenom prostoru, ali je to uslovljeno vremenskim prilikama. Ostalo je sve povećano”, rekao je Egić novinarima.

On je podsjetio da je iz budžeta grada od početka godine isplaćeno više od 450.000 KM podsticaja i subvencija za poljoprivredu, gdje su u svim segmentima povećani i broj korisnika i iznosi sredstava.

Egić je istakao da je posebno značajno povećanje površina pod sojom za tri do četiri puta i zadržavanje površina pod kukuruzom uprkos poskupljenju repromaterijala.

“Do kraja godine plan je isplatiti još oko 300.000 KM podsticaja tako da će se godina završiti sa rekordnim iznosom podsticaja i rekordnim brojem korisnika”, dodao je Egić.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments