20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorDanas akcija “Čisto proljeće”

Danas akcija “Čisto proljeće”

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove i ove godine planira da na simboličan način obilježi prvi dan proljeća 20.mart.

Danas će na teritoriji grada Prijedora biće organizovana Akcija “Čisto proljeće” čiji je moto “Za jedan dan očistimo naš grad”.

Ovom prilikom pozivamo građane da toga dana sakupe otpad u svojim naseljima, izletištima, parkovima, na igralištima, te da tako svoju sredinu učine čistijom, ljepšom, ugodnijom za boravak, rad i odmor. Ujedno molimo građane da sakupljeni otpad dopreme do najbližih kontejnera. Učestvovanje u akciji je dobrovoljnog karaktera.

Akcija “Čisto proljeće” zaživjela je 2021. godine, kako bi se uticalo na ekološku svijest sugrađana i odlaganje otpada na za to previđenim mjestima. U akciji se ujedno i obilježava Svjetski dan šuma, a to je uvertira i za mjesec april kada počinje akcija proljetnog uređenja grada.

Ukoliko građani žele da učestvuju u Akciji “Čisto proljeće” i osvoje prigodne nagrade , potrebno je da fotografije odabrane lokacije prije i poslije čišćenja pošalju na mail.

Poželjno je da fotografije stanja prije i poslije fotografišu sa iste pozicije. Fotografije slati do 25. 3. 2024. godine do 12 časova.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments