“Čuvari Sane”:Sana je jedna,sačuvajmo je zajedno

Created | By: freeradio | May 6, 2021
“Čuvari Sane”:Sana je jedna,sačuvajmo je zajedno

Sana je neiskorišteno bogatstvo Prijedora, i svi moramo učiniti više da sačuvamo ovu rijeku, kako za nas, tako i za životinsjki i biljni svijet, poruka je „Čuvara Sane“. Ova grupa mladih Prijedorčana više od godinu dana nastoji da, koliko može, uredi obale Sane, ali i da ekološku svijest podignu na viši nivo. I to ne rade pamfletima i saopštenjima, već na terenu, direktnom akcijom i sa lopatom u rukama.

– Uglavnom se to tiče košenja i krčenja gradskog kupališta, postavljanja klupa, kanti za smeće ili sadnje ukrasnih biljaka. Sa idejom da se širimo i na druga kupališta, tako da uskoro planiramo aktivnosti na Ušću i Ljubinom Brodu.  U toku je i izrada mini parka. Pa ćemo vidjeti da sredimo prilaze vodi. Da bi mogli svi nesmetano da se kupaju – rekao nam je Milan Sadžak, predsjednik ove organizacije.

Ipak, postoje neke stvari koje sami ne mogu da riješe, i gdje su potrebna sistemska rješenja. Jedan takav je, kažu „Čuvari“, i ispuštanja kanalizacije i  otpadnih voda, u kojim ima i nafte,  direktno u Sanu.

Tokom nepune dvije godine postojanja „Čuvari Sane“  imali su i podršku Gradske uprave.

Izvor:prijedor24.com

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017