4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiRS-BIHBliži se kraj kampanji "Društveno odgovorni": Od 1. januara POSKUPLJUJE 45 PROIZVODA

Bliži se kraj kampanji “Društveno odgovorni”: Od 1. januara POSKUPLJUJE 45 PROIZVODA

Kampanja “Društveno odgovorni” u kojoj su snižene cijene 45 proizvoda traje još 20 dana, do kraja godine, a zada nema naznaka da će biti produžena.

Rijče je o kampanji u kojoj su se 19 domaćih proizvođača, 5 distributera (trgovca na veliko), 27 trgovaca, odrekli marže na ukupno 45 proizvoda, a uglavnom je riječ o prehrambenim artiklima.

– Riječ je o širokom spektru proizvoda od mesnih prerađevina, konzerviranih mesnih prerađevina i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, marmelade, konditorskih proizvoda, proizvoda za higijenu i slično koji su građanima dostupni uz cijene snižene od 10 do 50 odsto – rekao je ministar trgovine RS Denis Šulić.

Pored svakog proizvoda koji se prodaje bez marže je označena prethodna i trenutna cijena. Iz Ministarstva trgovine i turizma RS, koji su organizatori kampanje, još nisu saopštili efekte kampanje.

Istovremeno, po podacima Zavoda za statistiku RS, hrana je u oktobru bila jeftinija u prosjeku za 0,4 odsto nego u septembru, dok je u odnosu na deseti mjesec prošle godine skuplja za 5,1 odsto.

U svakom slučaju, ako kampanja ne bude produžena, od Nove godine će biti vraćene marže, odnosno poskupiće 45 proizvoda sa spiska.

SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments