Blanik kup 27. avgusta

Created | By: freeradio | August 2, 2022
Blanik kup 27. avgusta

Sedamnaesti Blanik kup “Prijedor 2022” biće održan 27. avgusta, a dan kasnije u slučaju loših vremenskih uslova, saopšteno je iz Gradske uprave nakon konstitutivne sjednice organizacionog odbora.Direktor kupa LJubiša Aramanda najavio je učešće do 40 jedriličara iz svih država bivše Jugoslavije.

“Ovakvo takmičenje je jedinstveno u Republici Srpskoj i BiH. Ima ga jedino u Srbiji i Hrvatskoj gdje mi tradicionalno odlazimo, tako da očekujemo da oni sada budu naši gosti, a posebno članovi Aero-kluba Trstenik sa kojim je naš klub potpisao povelju o bratimljenju”, istakao je Aramanda.

Organizator Blanik kupa je Aero-klub “Prijedor” uz podršku grada Prijedora i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Riječ je o takmičenju pilota u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici “blanik L-23” koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017