BiH korak bliže 5G mreži

Created | By: freeradio | November 3, 2020
BiH korak bliže 5G mreži

Bosna i Hercegovina od juče je korak bliže uvođenju 5G mreže.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH, učestovao je danas u Tirani na ministarskom panelu o Digitalnoj agendi za zapadni Balkan, te potpisao Memorandum o razumijevanju o mapi puta za 5G digitalnu transformaciju šest ekonomija zapadnog Balkana.

Prema Mitrovićevim riječima, ono što nama predstoji jeste donošenje određenih zakonskih rješenja, a koja će definisati i tehnička rješenja i uslove koje treba da ispunjavamo da bismo mogli primijeniti 5G mrežu.

Kako je dodao, današnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o mapi puta za 5G digitalnu transformaciju šest ekonomija zapadnog Balkana predstavlja početak razgovora i pregovora, odnosno definisanje svih uslova koje je potrebno ispuniti da bi došlo do primjene 5G mreže.

“Teško je u ovom trenutku govoriti o tome kada bi BiH mogla dobiti 5G mrežu, znajući kako BiH funkcioniše. Imali smo problema i kada je u pitanju uvođenje 4G mreže”, podsjetio je Mitrović  za “Nezavisne”.

Mitrović je danas u Tirani potpisao i Memorandum o razumijevanju o regionalnoj interoperabilnosti i uslugama povjerenja u regionu zapadnog Balkana.

On je pohvalio napore kolega ispred svih ekonomija, koji su predvođeni timom Savjeta za regionalnu saradnju naporno i vrijedno radili proteklih mjeseci na aktivnostima iz Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski razvoj zapadnog Balkana, razvijajući i unapređujući komponentu digitalne integracije.

Izvor:Nezavisne

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017