23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiBeskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Beskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Grad Prijedor i Udruženje “Program Prijedor” iz Trenta obezbijedili su beskontaktne toplomjere za sve prijedorske osnovne i srednje škole.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas prilikom uručivanja toplomjera da je akcija provedena u cilju prevencije oboljenja od virusa korona.

-Svima koji ulaze u škole biće kontrolisana temperatura, da bismo spriječili moguć prenos virusa korona sa jedne osobe na drugu – dodao je Đaković.

On se ujedno zahvalio prijateljskom gradu Trento koji je finansijski podržao ovu aktivnost preusmjeravajući niskorišćena sredstva iz drugih projekata u okviru ove saradnje.

Predstavnik Udruženja “Program Prijedor” Slađana Miljević je pojasnila da su se na ovaj korak odlučili imajući u vidu da zbog aktuelne pandemije virusa korona nije realizovano više planiranih projekata.

– S obzirom da ove godine nije moguća fizička razmjena učenika iz Prijedora i Trenta, odlučili smo da sredstva namijenjena za to preusmjerimo za nabavku beskontaktnih toplomjera za osnovne i srednje škole – rekla je Miljevićeva.

Toplomjeri su danas uručeni predsjednicama aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sanji Munjizi i Valentini Sovilj.

Ova donacija od velikog je značaja za obrazovne ustanove – istakla je Soviljeva podsjetivši da Prijedor i Trento već dugi niz godina imaju uspješnu saradnju.

-Velika je stvar kada znate da neko misli na vas i da su to prijatelji i u dobru i u zlu. Zahvaljujem se Gradu Prijedoru, ali i prijateljima otvorenog srca iz Trenta – istakla je ona.

Vrijednost donacije je oko 5.000 KM. Od toga, Grad Prijedor je obezbijedio oko 1.000 KM, a preostala sredstva Udruženje “Program Prijedor”.

www.prijedorgrad.org

[vc_gallery interval=”3″ images=”1114″]
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments