Beskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Created | By: freeradio | September 4, 2020
Beskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Grad Prijedor i Udruženje “Program Prijedor” iz Trenta obezbijedili su beskontaktne toplomjere za sve prijedorske osnovne i srednje škole.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas prilikom uručivanja toplomjera da je akcija provedena u cilju prevencije oboljenja od virusa korona.

-Svima koji ulaze u škole biće kontrolisana temperatura, da bismo spriječili moguć prenos virusa korona sa jedne osobe na drugu – dodao je Đaković.

On se ujedno zahvalio prijateljskom gradu Trento koji je finansijski podržao ovu aktivnost preusmjeravajući niskorišćena sredstva iz drugih projekata u okviru ove saradnje.

Predstavnik Udruženja “Program Prijedor” Slađana Miljević je pojasnila da su se na ovaj korak odlučili imajući u vidu da zbog aktuelne pandemije virusa korona nije realizovano više planiranih projekata.

– S obzirom da ove godine nije moguća fizička razmjena učenika iz Prijedora i Trenta, odlučili smo da sredstva namijenjena za to preusmjerimo za nabavku beskontaktnih toplomjera za osnovne i srednje škole – rekla je Miljevićeva.

Toplomjeri su danas uručeni predsjednicama aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sanji Munjizi i Valentini Sovilj.

Ova donacija od velikog je značaja za obrazovne ustanove – istakla je Soviljeva podsjetivši da Prijedor i Trento već dugi niz godina imaju uspješnu saradnju.

-Velika je stvar kada znate da neko misli na vas i da su to prijatelji i u dobru i u zlu. Zahvaljujem se Gradu Prijedoru, ali i prijateljima otvorenog srca iz Trenta – istakla je ona.

Vrijednost donacije je oko 5.000 KM. Od toga, Grad Prijedor je obezbijedio oko 1.000 KM, a preostala sredstva Udruženje “Program Prijedor”.

www.prijedorgrad.org

11 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017