14. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaBekjareva pamtimo po legendarnoj ulozi iz serije "Bolji život": Zbog nje je...

Bekjareva pamtimo po legendarnoj ulozi iz serije “Bolji život”: Zbog nje je dobio novi nadimak!

Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini od posljedica korona virusa.

Ekipa filma “Bilo Jednom u Srbiji” obustavila je krajem oktobra snimanje tog ostvarenja pošto je ustanovljeno da je jedan član filmske ekipe, srpski poznati glumac Ivan Bekjarev, pozitivan na korona virus.

Bekjarev je bio smješten na Infektivnu kliniku odkale se oglasio i tada izjavio: “Trenutno nemam temperaturu. Osećam se dobro”, nažalost njegovo stanje se pogoršalo, i legendarni glumac je od posljedica korone preminuo u 75. godini

Prvu ulogu Ivan Bekjarev odigrao je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj” u kom je glavnu ulogu igrao Mija Aleksić. Iako je odigrao preko stotinu uloga u raznim filmovima i serijama, slavu je stekao ulogom Vujkovića u televizijskoj seriji “Banjica” i Stevice Kurčubića u seriji “Bolji život”.

Zahvaljujući liku Vujkovića Bekjarev je postao najpopularniji negativac u cijeloj Jugoslaviji.

Međutim, od 82. epizode serije “Boljeg života”, proizašle isto iz pera Siniše Pavića, lik Vujkovića je totalno zasjenio Kurčubić.

Stevicu Kurčubića, muljatora i kradljivca, uprkos mračnoj biografiji, Bekjarev je učinio vrlo simpatičnim. Međutim, sa ovim likom, Bekjarev je izgubio svoj identitet. Umjesto nadimaka Beki i Bekson, pod kojima je do tada bio poznat, nakon ove uloge svi su ga počeli zvati Kurčubić.

Kurčubić ima i svoj legendarni pokret po kom je prepoznatljiv – hvatanje za kragnu.

Zanimljivo je to da je ovaj pokret nastao sasvim spontano, tokom snimanja serije “Banjica” gdje je u prvoj epizodi Bekjarev slučajno napravio ovaj potez, koji se rediteljima svidio, te su ga prenijeli i u narednu seriju i od njega načinili Kurčubićev zaštitni znak.

Izvor:Mondo

[vc_video link=”https://youtu.be/DbS2LnXfnBE”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments