Banjaluka ove godine i bez Sajma knjige

Created | By: freeradio | September 4, 2020
Banjaluka ove godine i bez Sajma knjige

Međunarodni sajam knjige “Banjaluka 2020”, koji je trebalo da bude održan od 15. do 21. septembra u Sportskoj dvorani “Borik”, neće biti održan, potvrdili su juče za “Nezavisne” organizatori “Glas Srpske”, dnevne novine.

Ova manifestacija posvećena knjizi ove godine je trebalo da bude održana 25. put, ali su organizatori odlučili da obustave sve aktivnosti na organizaciji.

“Razlog je trenutno stanje u vezi sa epidemijom virusa korona i velikim brojem zaraženih osoba te zabranom okupljanja više od 50 lica u zatvorenom prostoru, koja trenutno važi do 14. septembra. Imajući u vidu da je na današnji dan zaraženo više od 70 osoba korona virusom, male su šanse da se odluka promijeni”, kazala je Petra Ivić, rukovodilac Sajma knjige.

Dodala je da, s obzirom na to da na Sajmu knjige u dvorani “Borik” bude više od 50 lica samo predstavnika izadavačkih kuća, izlagača, nemaju mogućnosti da organizuju Sajam knjige na način kako su to radili protekle 24 godine.

“Kako bismo ostali u kontaktu sa izdavačima koji već tradicionalno više od dvije decenije izlažu na Sajmu knjige u Banjaluci i ljubiteljima pisane riječi, odlučili smo se na promociju izdavača na portalu sajam.glassrpske.com”, pojasnila je Ivićeva.

Pripreme, dodaje Ivićeva, na organizaciji ovakvog vida promocije izdavačkih kuća koje su najavile svoje učešće na 25. Međunarodnom sajmu knjige “Banjaluka 2020” su u završnoj fazi.

“Izdavačke kuće nam dostavljaju naslove knjiga koje žele predstaviti i linkove koji vode do www.trgovine ili sajta na kojem se knjiga predstavlja. Portal sajam.glassrpske.com biće aktivan od 15. septembra”, kazala je ona i dodala da “Glas Srpske” kao organizator sajma planira da, ukoliko se stanje u vezi sa virusom korona poboljša, isti organizuje od kraja ove godine ili na proljeće 2021. godine.

U okviru Sajma knjige održavani su i Međunarodni književni susreti u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, te brojne promocije i druženja sa književnicima. Dodjeljivane su i sajamske nagrade koje nose imena manastira u Republici Srpskoj.

 

Izvor – Nezavisne

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017