20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiRS-BIHBanjalučani potpisuju peticiju za zabranu kladionica u blizini škola

Banjalučani potpisuju peticiju za zabranu kladionica u blizini škola

Mnogobrojni građani, ali i predstavnici banjalučke Gradske uprave, danas su na Trgu Krajine potpisali peticiju za zabranu kladionica u blizini škola.  

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je ovo značajna i važna inicijativa na kojoj će insistirati iz dana u dan. -Želimo da kocka bude odbačena. Mnogi su nam se podsmijavali i misle da to nije moguće, ali pokazaćemo im da nisu u pravu – rekao je Stanivuković i dodao da je „ovo lobi od milijardu maraka“. Narodna skupština Republike Srpske, kako je rekao, „jedina može zakonski da kladionice otjera od škola“.

– Građani peticiju mogu potpisati narednih sedam dana na Trgu Krajine od 10 do 20 časova, ali i u naseljima Borik, Lazarevo i Starčevica – naveo je Stanivuković.

Šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović rekao je da je „društvo zakačila pošast kockarnica“.

-Pokušaćemo da utičemo na republičke institucije da se kladionice i kocka iskorijene iz društva, tačnije, da što više mladih pokušamo udaljiti od “upotrebe” kocke, te da se zakonom kockarnice udalje bar 500 metara od škola – rekao je Milanović. Dodao je da će insistirati na tome da se povećaju takse za vlasnike kladionica.

-Ovo nije samo problem Banjaluke već i okolnih gradova. Mnogo je porodica stradalo zbog kocke – dodao je on.

Glassrpske

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments