22. Septembra 2023.
NaslovnicaZabavaMuzikaBajaga i Instruktori završili u udžbenicima za 4 razred, ovu numeru će...

Bajaga i Instruktori završili u udžbenicima za 4 razred, ovu numeru će učiti srednjoškolci

Pjesma legendarnog bend Bajaga i Istruktori našla se u udžbeniku Muzičke kulture za četvrti razred društveno-jezičkog smjera gimnazija u Srbiji.

Živorad Žika Milenković, gitarista grupe, na Tviteru se pohvalio postignućem, objavivši fotografiju stranica iz udžbenika na kojoj se našla njihova pjesma.

– Udžbenik iz muzičkog za 4. razred društveno-jezičkog smjera gimnazije – napisao je uz fotografiju na Tviteru.

Bajagi i Instruktorima u udžbeniku su posvećene dvije stranice, na prvoj je ukratko opisano djelovanje grupe, dok su se na drugoj stranici našli akordi za pjesmu “Buđenje ranog proleća”, kao i tekst, piše Klix.

– Bajaga i Instruktori je rok grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarista Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album “Pozitivna geografija”, a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11. U knjizi “Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rok muzike” rangirano je četiri albuma ove grupe: “Sa druge strane jastuka” (13. mjesto), “Pozitivna geografija” (37.), “Jahači magle” (broj 58.) i “Prodavnica tajni” (79). Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svijetu – navedeno je u udžbeniku.

Glassrpske

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments