Bajaga i Instruktori najavili novi album ‘Ovaj svet se menja’

Created | By: freeradio | September 4, 2020
Bajaga i Instruktori najavili novi album ‘Ovaj svet se menja’

Novi. 13. studijski album Bajage i Instruktora, ‘Ovaj svet se menja‘, s devet pjesama, pojavit će se u prodaji, kako je planirano, 14. septembra. Kao i prethodno izdanje ‘U sali lom‘, zajednički ga objavljuju dvije najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records.

Momčilo BajagićŽika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom covida 19, i snimili izdanje gdje većinu materijala čine phesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV. Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči‘ i ‘Moja draga‘, pa ‘Ja sam se ložio na tebe‘, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, ‘Ni na nebu ni na zemlji‘, naslovna pjesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i ‘Mladost‘ iz predstave „Ženidba i udadba“, sa izmenjenim tekstom, gdje će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

Uz naslovnu pjesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dvije numere nastale ove godine, obje vezane za film Hotel Beograd. Publici je već dobro poznata ‘Darja‘, s Milošem Bikovićem, a pjesma ‘Kako se to naziva‘ čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja. Na albumu gostuju i frontmen benda Irie FM, Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bass), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara). Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i s čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

“Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto” – kaže Bajaga, te nastavio: “Nikada nisam pevao „Ja sam se ložio na tebe“, „Moja draga“, „Tvoje oči“, ljudi dosta vole pesmu iz „Otvorenih vrata“… Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme.”

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za Covid 19. Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, s horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

“Tu bi moglo da stane 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica. Svi u publici će biti s maskama. To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku. U Skoplju sviramo sa makedonskim orkestrom i horom.” – rekao je Bajaga.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017