22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorAndrej Nedić iz Doboja pobjednik 16. ITF turnira "Prijedor open 2023"

Andrej Nedić iz Doboja pobjednik 16. ITF turnira “Prijedor open 2023”

Pobjednik ovogodišnjeg 16. ITF turnir “Prijedor open 2023” je osamnaestogodišnji teniser Andrej Nedić iz Doboja.

On je u sjajnom meču bio bolji od Ukrajinca Vjačeslava Bjelinskog. Finalni meč se igrao u tri seta sa rezultatom 2:1 za Nedića , po setovima / 6:4 2:6 , 6:1/.
” Jako sam srećan i zahvalan publici na podršci”, rekao je Nedić.
Pobjedniku turnira pobjednički pehar su uručili direktor turnira Goran Nović i vd.načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić.
U jučerašnjem finalu parova pobjednici su Marokanac Adam Moundir i Slovak Miloš Karol koji su igrali protiv dubla Petr Brunclik iz Češke i Vitali Svets iz Rusije.
Organizator turnira bio je Tenis klub “Dr Mladen Stojanović”. Ovogodišnji turnir održan je u znatno težim okolnostima nego prethodnih godina, zbog poplave , ali i nepovoljne meteorološke situacije. Bez obzira na okolnosti, organizator turnira bio je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Internacionalne teniske federacije i učinio je sve napore da turnir uspješno privede kraju.Na turniru su učestvovali teniseri iz 25 zemalja. Nagradni fond turnira je bio 15 000 dolara, a pobjednik turnira osvaja 15 ATP bodova.
Pokrovitelji turnira su grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments