Američka rok diva Tina Turner i zvanično je objavila da završava karijeru

Created | By: freeradio | March 22, 2021
Američka rok diva Tina Turner i zvanično je objavila da završava karijeru

Američka rok diva i zvanično je objavila da završava karijeru, a sa publikom će se oprostiti novim dokumentarnim filmom o svom životu koji će biti emitovan krajem marta.

Američka pjevačica Tina Tarner na javnoj sceni je već više od šest decenija, sa pravom nosi titulu kraljice rokenrola, a sada, u 81. godini života, riješila da se povuče i oprosti od svojih fanova.

Za kraj, kako bi se odužila publici koja je bila uz nju prethodnih šest decenija, za HBO je snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču. Ovaj film zapravo je njeno posljednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike. U filmu govori kako želi da stupi u posljednje poglavlje svog života – bez reflektora.

U dokumentarcu, prisjeća se svoje mladosti ispunjene tugom i bolom, potom na ljubav i globalnu slavu koju je stekla u zrelim godinama. Film otkriva i da je patila od post traumatskog stresa, koji je posljedica nasilja koje je trpjela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Sreću je sredinom osamdesetih pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće, koji u filmu i govori da mu je Tina rekla:”Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj posljednji oproštaj”.

Film “Tina” sačinjen je od arhivskog materijala, starih snimaka, i pored sjaja slave i muzike, prikazuje i mračnu stranu njenog života.

Rođena kao Ana Mej Bulok, karijeru pjevačice započinje sa 19 godina, 1958. godine kao pjevačica i prateći vokal u “Kraljevima ritma” zajedno sa Ajkom Tarnerom. Već 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom Tarnerom, s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Nastavila je sa solo karijerom ali je nastupala po manjim klubovima i barovima hotela sve do 1983. godine, kada je “izbacila” obradu Al Grinove “Lets stay together”. Pjesma je postala veliki hit, a ona naredne godine dobila od studija dvije nedelje da snimi album. I snimila je “Private Dancer” koji je postao ogroman komercijalni uspjeh i bio njen veliki povratak.

Ervina Baha upoznala je 1986. godine, kada je on poslat od strane muzičke kuće “EMI” da je dočeka u Londonu na aerodromu. Prvo prijatelji, započeli su vezu iste godine iako je mlađi od nje 16 godina. U julu 2013. godine, poslije 27 godina ljubavi, vjenčali su se u Švajcarskoj, gdje su i živjeli posljednjih godina.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017