5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorAmbulante na otvorenom povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Ambulante na otvorenom povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Organizovanjem ambulanti na otvorenom i pod motom “Prepoznaj svoj rizik, saznaj svoj odgovor” Udruženje dijabetičara Prijedor danas je u saradnji sa učenicima medicinske škole obilježilo Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.
Prijedorčani su mogli da prekontrolišu nivo šećera i holesterola u krvi, krvni pritisak, tjelesnu masu i indeks tjelesne mase, a besplatno su dijeljeni i glukometri.

Predsjednik ovog udruženja Svetlana Čeko istakla je da se i ovom aktivnošću nastoji podići svijest građana o ovoj bolesti, te da veliki broj ljudi u riziku dolazi u udruženje radi redovnih pretraga.

Čeko je navela da udruženje broji oko 500 aktivnih članova, a da u Prijedoru ima 22 djece oboljele od dijabetesa.

“Saradnja sa Gradskom upravom na izuzetnom je nivou i oni se rado odazovu na sve naše manifestacije koje radimo, a imamo pomoć za projekte koje radimo i udruženje smo od javnog interesa grada. Ovoj djeci su bila odobrena sredstva za refundaciju za nabavku kontinuiranih mjerača, a ta je aktivnost odnedavno prešla na Fond zdravstvenog osiguranja”, izjavila je Čeko novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je članice Udruženja i učesnike ove akcije i tom prilikom potvrdio dobru saradnju i podršku projektima koje udruženje sprovodi u interesu pomoći i edukacije oboljelima od ove bolesti s ciljem sprečavanja mnogih neželjenih posljedica koje ona donosi.

Zgrada Gradske uprave sutra uveče će biti obojena plavom svjetlošću kojom se povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, daje podrška prijedorskom Udruženju dijabetičara i svim oboljelim sugrađanima.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments