Aktivirane usluge plaćanja parkinga SMS-om i mobilnom aplikacijom

Created | By: freeradio | May 13, 2021
Aktivirane usluge plaćanja parkinga SMS-om i mobilnom aplikacijom

U Prijedoru je od danas omogućeno plaćanje parkinga SMS porukama ili mobilnom aplikacijom “go parking”.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je novinarima da mu nije poznato iz kojih razloga to dosad nije urađeno, te podsjetio da te usluge postoje godinama u gradovima u okruženju.

“Grad se na ovaj način priključio projektu `Pametni gradovi`. Osim aplikacija 48 sati, e-sitizen i virtuelni matičar, još mnogo toga kreće u realizaciju kroz `Smart siti`, o čemu ćemo građane blagovremeno obavještavati”, dodao je Pavlović.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić naveo je da cijene parkinga ostaju iste, da su na svim parkomatima vidljivo označene zone i broj na koji građani treba da pošalju SMS poruku kojom plaćaju parking za sat vremena ili za cijeli dan.

“Sva tri mobilna operatera su pokrivena. Plaćanje se vrši slanjem broja registarskih oznaka, nakon čega dobijete poruku da ste uspješno izvršili plaćanje uz naznačeno vrijeme kada ističe rezervacija parkinga. Prije isteka plaćenog vremena dobijate poruku upozorenja da parking ističe za 15 minuta”, naveo je Kabić.

On je naveo da je i aplikacija “go parking” vrlo jednostavna, da se njome može plaćati parking i u drugim gradovima, te da je dostupna na stranici https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lanaco.publicparkingapp.

Prijedor je jedna od pet lokalnih zajednica u BiH u kojima se realizuje projekat “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova BiH”, a u projektu su i Zenica, Zvornik, Pale i Tešanj.

Ove usluge uvedene su u okviru majskih svečanosti povodom 16. maja, Dana grada.

Srna

6 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017