Agencija PREDA-PD uručila takmičarsku opremu za LEGO robote prijedorskim školama

Created | By: freeradio | April 26, 2021
Agencija PREDA-PD uručila takmičarsku opremu za LEGO robote prijedorskim školama

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD je danas u prostorijama OŠ “Desanka Maksimović” uručila posljednji dio takmičarske LEGO opreme, ukupne vrijednosti od oko 4000KM, osnovnoj školi “Desanka Maksimović” i prijedorskoj srednjoj elektrotehničkoj školi koji će predstavljati naš grad na međunarodnom takmičenju u programiranju LEGO robota .

Agencija PREDA-PD je navedenim školama prethodno kroz aktivnosti projekata “Next gen” i “Kreativni centar” obezbijedila LEGO robote Mindstorm EV3, a krajem 2020. godine i početkom tekuće, obezbijedila je stolove i poligon za vježbu, izrađene po propozicijama takmičenja, dodatnu opremu za LEGO robote, uključujući „LEGO Expansion set“, dodatne motore i senzore, te kotizaciju za međunarodno “First LEGO League” takmičenje u Kragujevcu.

“First LEGO League” takmičenje je zvanično LEGO takmičenje u programiranju LEGO robota. Takmičarski timovi će učestvovati u misaonom i kreativnom procesu izrade inovativnog projekta, konstruisanja i programiranja robota koji prelazi određene misije i prezentovanju rezultata pred sudijama. Najbolje ekipe će se plasirati na regionalno takmičenje u Ljubljani gdje će se boriti za odlazak na svjetsko takmičenje koje će biti održano u SAD.  Ekipe JU “Elektrotehnička škola” i OŠ “Desanka Maksimović” su jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na predstojećem takmičenju.

http://startup.prijedorhub.com/

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017