20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiRS-BIHAdvokatska kancelarija "Šikman": Konkurs za tri nagrade za studente medicine u Srpskoj

Advokatska kancelarija “Šikman”: Konkurs za tri nagrade za studente medicine u Srpskoj

Advokatska kancelarija “Šikman” iz Prijedora objavila je konkurs za tri nagrade od po 1.000 KM za studente medicine univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a jedan od uslova je i da kandidat nakon školovanja ostane u Republici Srpskoj.
Konkurs je otvoren do 31. januara.

Uslovi su da je student u stanju socijalne potrebe, da redovno ispunjava statutarne obaveze na fakultetu i da se “moralno obaveže na ostanak u otadžbini”, što se samom prijavom na konkurs smatra ispunjenim uslovom.

Advokatska kancelarija “Šikman” iz Prijedora ovu praksu uvela je prošle godine i tada su ciljna grupa bili studenti prava.

Praksa je uvedena po uzoru na beogradsku Fondaciju “Profesor dr Mirko Vasiljević”. Vasiljević je svoju fondaciju osnovao 2010. godine s ciljem da ličnim sredstvima pomogne najboljim studentima i studentima sa socijalnim potrebama koji studiraju na osnovnim akademskim studijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Vasiljević je profesor emeritus Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. 

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments