Žuti meteoalarm za područje Prijedora i Banjaluke zbog uslova za snijeg, ledenu kišu i maglu

Created | By: freeradio | December 2, 2020
Žuti meteoalarm za područje Prijedora i Banjaluke zbog uslova za snijeg, ledenu kišu i maglu

Meteoalarm BiH izdao je jutros žuto uopozorenje za područja Prijedora i Banjaluke zbog uslova za snijeg, ledenu kišu i maglu.

Uslova za snijeg biće u zapadnom i planinskom dijelu regiona Banjaluke, a poslije podne i za kišu koja se ledi pri tlu.

Na području Prijedora magla će smanjivati vidljivost lokalno na manje od 200 metara, uslova za snijeg biće u najzapadnijem i planinskom dijelu regiona, a poslije podne i kišu koja se ledi pri tlu.

U istočnom dijelu regiona Prijedora vremenski uslovi biće dobri, bez alarma.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti hladno i oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, na planinama sa snijegom ili ledenom kišom, uz dnevnu temperaturu od minus dva do pet, na jugu Hercegovine do 10 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i prije podne u većini krajeva biće oblačno i hladno uz mraz, a od zapada preko jugozapada do juga, mjestimično uz slabe padavine, na planinama po kojom pahuljom snijega.

Tokom dana biće oblačno u većini predjela, od sjeverozapada ka centralnim predjelima, jugozapadu i jugu uz uslove za kišu, a provijavanje susnježice ili slabog snijega očekuje se na krajnjem zapadu i sjeverozapadu.

Poslije podne u zapadnim i centralnim planinskim predjelima biće uslova za kišu koja ledi pri tlu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiše će biti i u planinskom pojasu, češće na južnim stranama planina, dok će od centralnih predjela ka istoku i sjeveroistoku ostati pretežno suvo vrijeme.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na krajnjem zapadu i planinama tog regiona do minus dva, na jugu Hercegovine do 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u osam časova: Sokolac minus 10 stepeni Celzijusovih, Rudo minus osam, Višegrad minus sedam, Han Pijesak i Srebrenica minus šest, Foča i Sarajevo minus pet, Mrakovica, Drinić i Kalinovik minus četiri, Bjelašnica, Mrkonjić Grad i Gacko minus tri, Šipovo, Drvar, Bijeljina, Nevesinje i Zenica minus dva, Prijedor, Ribnik, Zvornik i Tuzla minus jedan, Banjaluka, Novi Grad, Srbac, Doboj i Čemerno nula, Bileća dva, Mostar četiri, Trebinje šest i Neum 13 stepeni Celzijusovih.

glassrpske

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017