200.000 KM interventne pomoći subjektima koji nisu radili u posljednjem zatvaranju

Created | By: freeradio | May 13, 2021
200.000 KM interventne pomoći subjektima koji nisu radili u posljednjem zatvaranju

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da je u gradskom budžetu za ovu godinu predviđeno 200.000 KM interventne pomoći onim privrednim subjektima koji su bili pogođeni posljednjim zatvaranjem, kao što su ugostitelji, frizeri i kozmetičari.
“To ćemo njima isplatiti jednokratno. Pravilnik je u izradi, biće do kraja mjeseca završen. Nisu to neka ogromna sredstva kada podijelimo na broj privrednika, ali je značaj u tome da oni osjete da su uvaženi od grada i da razumijemo potrebe koje oni imaju i da su one naglašene zbog pandemije”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

Pavlović je danas, povodom 16. maja, Dana grada, organizovao sastanak sa Privrednim savjetom grada pod nazivom “Jaka privreda za jači Prijedor”, budući da, zbog epidemioloških mjera, ne mogu svi koji su zaslužili da prisustvuju svečanoj akademiji kojom se u nedjelju završavaju majske svečanosti.

“Grad ne može bez jake i stabilne privrede i opredijeljeni smo da postojeće kapacitete prošire i povećaju i poslovanje pojačaju, a onima koji planiraju objekte i aktivnosti da pomognemo da ih započnu. To je stav Gradske uprave i mi svim privrednicima stojimo na raspolaganju”, poručio je Pavlović.

On je podsjetio da je i ranije postojao Privredni savjet, ali da nije funkcionisao na najbolji način niti se dovoljno sastajao, a da će novi saziv ovog tijela za svaku oblasti imati podsavjete da bi se uključilo što više ljudi i dolazilo do najboljih rješenja koja će se predlagati Gradskoj upravi na usvajanje i sprovođenje.

“Mislim da je to najbolji način da odredimo pravi pravac kretanja našeg grada, da grad odredi prioritete i načine pomoći jer svako u svoj grani najbolje zna šta je najbolji način funkcionisanja i koje su mogućnosti grada da pomogne u tom smislu”, istakao je Pavlović.

Vlasnik i direktor drvoprerađivačke firme “Mastervud” iz Kozarca Dragoslav Šiljak rekao je da je u početku pandemije bilo mnogo problema sa izvozom, ali se tokom godine stanje malo normalizovalo i nastavljeno je poslovanje u planiranom obimu.

“Investicije koje smo planirali za 2020. počeli smo – renoviranje poslovnih zgrada i nabavka opreme. One su dovele do povećanja broja radnika u odnosu na početak pandemije, trenutno ih je između 80 i 90, a planiramo i nova zapošljavanja ove godine”, naveo je Šiljak.

Direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac napomenuo je da je građevinski sektor radio gotovo sve vrijeme pandemije jer je najčešće riječ o radovima na otvorenom.

“Istina da ugovorni organi, odnosno investitori, znatno redukuju projekte i sredstva tako da će se, vjerovatno, u ovoj godini osjetiti pravi odjek pandemije u ovom sektoru”, ukazao je Crnogorac.

Srna

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017