Free radio na Facebooku Slusaj uzivo Free Slusaj uzivo Free

O NAMA

FREE RADIO Prijedor  je počeo  sa radom 11.februara 1997.godine, kao prvi muzičko-komercijalni radio u Prijedoru i regiji. Signalom pokriva područja regije Prijedor i Banja Luka sa preko 500.000 potencijalnih slušalaca. Free radio je urbana radio stanica koja proizvodi i emituje cjelodnevni program: zabavno-muzički i informativni,  posjeduje savremenu studijsku i emisionu opremu i vlastiti prostor. Od strane Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), Free radio je dobio regionalnu dozvolu (regije Prijedor i Banja Luka).

Učestvovao je i učestvuje u mnogim medijskim projektima.

FREE RADIO sarađuje sa velikim brojem radio stanica u BIH, a  uspješnu saradnju ostvaruje i sa marketinškim agencijama u Bosni i Hercegovini.

“RADIO FREE” je član mreže radija Slobodna Evropa (radio 27) od samog početka, za što smo dobili priznanje – za posebno uspješno saradnju. Učestvovali  smo na 7.festivalu Radija Republike Srpske u kategoriji EPP programa i osvojili II mjesto.
Na II regionalnom radijskom festivalu u Neumu 2006.godine, u kategoriji Komercijalni radio jingle, FREE RADIO PRIJEDOR je osvojio  I mjesto.

Od  2001. do 2006.godine, FREE RADIO je organizovao  dječiji festival Free karaoke-djeca pjevaju hitove,  na kojem su učestvovala djeca iz osnovnih škola iz prijedorske i sanske regije. Pokrovitelj je mnogih sportskih, kulturnih, humanitarnih i drugih manifestacija.

Close