“Free radio” Prijedor u 20. rođendan ušao humanim gestom

Šestočlana porodica Aleksić iz Prijedora živi na rubu egzistenije. Supružnici Slobodanka i Goran nemaju stalni posao. Od nadničenja prehranjuju četvoro maloljetne djece, a kuća u kojoj stanuju stara je i zapuštena. Svaki vid pomoći za njih je od velikog značaja.

Jednokratnu pomoć ovoj porodici uručili su jučer predstavnici Free radija. To je jedna od aktivnosti kojoj su obilježili dvije decenije postojanja.

Majka Slobodanka Vrbanjac rekla je da niko nije zaposlen, te kako porodica preživljava od dnevnica. Ona je još dodala kako im ova pomoć mnogo znači i uputila riječi hvale.

“I zaposleni i mi koji rukovodimo smo odlučili da obradujemo jednu porodicu koja je u stanju socijalne pomoći, tako smo odlučili da tako obilježimo jubilarni rođendan. Donijeli smo im osnovne životne namirnice.” kazala je za portal Prijedor24.com Azra Borovčanin, direktor ovog medija.

U prijedorskom Centru za socijalni rad potvrdili su nam da porodica Aleksić jedva sastavlja kraj s kajem. raduje ih humanost Free radija, u kojem su prepoznali potrebu da pomognu socijalno ugroženima.

Milena Miodragović, direktor Centra za socijalni rad kazala je kako humani gest Free radija pokazuje i afirmiše prave vrijednosti u društvu, a to su solidarnost, humanost i međusobno razumjevanje.